بررسی ایمپلنت های دندانی
ایمپلنت دندان چیست؟
کاشت دندان یک دستاورد بزرگ در حوزه دندانپزشکی محسوب می شود. عملیات کاشت دندان طی یک عمل جراحی سرپایی با قرار دادن دندان هایی از جنس تیتانیوم بر روی فک بیمار انجام می شود کامپوزیت دندان تیتانیوم از دسته موادی است که با ساختار بدن هماهنگ است و واکنش آلرژیک از خود بروز نمی دهد و همچنین کاشت دندان یکی از روش های قطعی و دائمی به منظور جایگزین کردن دندان های از دست رفته و اصلاح طرح لبخند در مجموعه خدمات درمانی و زیبایی دندان پزشکی است. که امروزه پیشرفت های بسیار زیاد در خصوص این درمان منجر به افزایش میزان رضایتمندی متقاضیان و کسب نتایج مطلوب پایان درمان شده و یکی از روشهای پرطرفدار از مجموعه درمان های پروتزهای دندانی به شمار می آید.
انتخاب از میان بین بهترین برندهای ایمپلنت دندان
چرا باید این موضوع که چه برند ایمپلنت دندانی در دهان شما کاشت شده است برایتان مهم باشد؟
نوع برند کاشت ایمپلنت استفاده شده می تواند به طور قابل توجهی بر طول عمر ایمپلنت، مدت ترمیم و چندین عامل دیگر تأثیر بگذارد. از آنجا که همه ایمپلنت های دندانی یکسان نیستند، دانستن برخی از تفاوت های اصلی برند ضروری است.
وقتی برند ایمپلنت دندانی مناسب خود را انتخاب میکنید، یکی از عواملی که نمی توان از آن غافل شد این است که دندانپزشک شما از کدام برند ایمپلنت استفاده می کند. بنابر این قبل از جلسه جراحی، با دندانپزشک خود درمورد اینکه کدام برند ایمپلنت در استخوان فک شما نصب می شود، مشاوره ای داشته باشید و در مورد اینکه چرا دکتر شما از این برند ایمپلنت استفاده می کند اطلاعات کاملی را دریافت نمایید. این مساله می تواند به شما کمک کند تا نسبت به انجام عمل جراحی و همچنین نتایجی که انتظار دارید احساس بهتری داشته باشید.
آیا کاندید مناسبی برای ایمپلنت دندانی هستم؟
یک معاینه کامل توسط دندانپزشک باید انجام شود تا مشخص شود چه مقدار حجم و تراکم استخوانی در محل دندان از دست رفته دارید، چرا که مقدار مشخصی از استخوان برای حمایت از ایمپلنت لازم است. اما حتی اگر دچار کمبود استخوان نیز بودید، تکنیکهای ساده بازسازی استخوان که برای سالها با موفقیت استفاده شدهاند میتوانند سلامت استخوان محافظ دندان را بهبود بخشیده تا بتوانید کاندید مناسبی برای دریافت ایمپلنت دندانی باشید.
مراحل کاشت ایمپلنت دندان
در مرحله ابتدایی کاشت ایمپلنت دندان باید لثه ها به طور کامل بی حس شود و این بی حسی به صورت موضعی است.در مرحله دوم باید بر روی لثه برشی ایجاد کرد و بعد از این که پزشک به فک دسترسی پیدا کرد باید پیچ ها را داخل فک قرار دهد. در این مرحله اگر شرایط فک مناسب باشد پزشک از روش برش دایره ای کوپک استفاده می کند.در مرحله سوم تعیین موقعیت قرار گیری ایمپلنت را انجام می دهند این مرحله اهمیت ویژه ای دارد .مرحله چهارم به وسیله دریل سوراخ هایی را برای قرار گیری ایمپلنت ایجاد میکنند.مرحله پنجم جهت قرار گیری ایمپلنت در سوراخ های ایجاد شده.مرحله ششم مراحل سوراخ استخوان به طور کامل انجام می شود.مرحله هفتم بررسی ابعاد ،عمق و جهت سوراخ با استفاده از میله ی مدرج دندانپزشک صورت می گیرد.مرحله هشتم اگر ابعاد سوراخ مناسب نبود سوراخ ها را توسط پزشک پهن تر می شود این کار توسط مته هایی انجام می شود که معمولا دارای قطر پهن تر میباشد.مرحله نهم تایید نهایی سوراخ کاشت ایمپلنت دندان.مرحله دهم رزوه کردن سوراخ های قرارگیری ایمپلنت برخی از ایمپلنت ها خودشان دارای این رزوه هستند.مرحله یازدهم قرارگیری ایمپلنت در داخل سوراخ ها با استفاده از دست یا آچارهای مخصوص ویا دریل دندانپزشکی. مرحله دوازدهم بستن ایمپلنت دندان است.
چه مراقبتهایی بعد از گذاشتن ایمپلنت دندانی لازم است؟
ایمپلنتهای دندانی به مراقبتی بیشتر از دندانهای معمولی نیاز ندارند، جز اینکه ایمپلنتها هیچگاه پوسیده نمیشوند و هیچ کدام از مشکلات مربوط به ریشه دندان طبیعی را ندارند. تنها نگرانی واقعی در مورد ایمپلنتها، بیماریهای لثه یا فشار زیاد به ایمپلنت به دلیل عادتهایی نظیر دندان قروچه کردن و فشار دادن دندانها روی هم است.
اجتناب از بیماریهای لثه نیازمند مسواک زدن و نخ دندان کشیدن به صورت روزانه در کنار تمیز کردن تخصصی دندانها هر سه یا چهار ماه یکبار برای حفظ سلامت بافت لثه اطراف ایمپلنت است.
در صورت عادت به فشار دادن دندانها روی هم یا دندان قروچه کردن، برای حفظ ایمپلنت باید از محافظهای شبانه دندان (نایت گارد) استفاده کنید.
دندانپزشک نیز ایمپلنتهای شما را به صورت دورهای برای اطمینان از سلامت، استحکام و دوام طولانی مدت آنها بررسی میکند.
- ۰۰/۱۰/۲۰